Werkgevers

Vrachtwagenchauffeur Rijbewijs C

Hoofddorp
+/- 6 maanden
Losse inschrijving
Niet van toepassing

Zou jij heel graag vrachtwagenchauffeur rijbewijs C willen worden? Dan is dit jouw kans!

Wat ga je doen tijdens de opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95?

Je gaat via WerkCentrale Nederland aan het werk als logistiek medewerker en dan start jouw opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95. Je werkt tijdens de opleiding bijvoorbeeld als als logistiek medewerker. Maar het zou ook bijvoorbeeld kunnen als bijrijder, magazijnmedewerker, loodsmedewerker, heftruckchauffeur, verhuizer en meer.

Vrachtwagen Chauffeur closeup 1 - Vrachtwagenchauffeur Rijbewijs C
Vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95

De opleidingsovereenkomst vrachtwagenchauffeur rijbewijs C

De voorwaarden zijn zeer interessant! WerkCentrale Nederland betaalt de opleiding en jij zit niet vast aan een jarenlange overeenkomst. Sterker nog. De opleidingsovereenkomst duurt maximaal 1,5 jaar en kan korter zijn met een eigen bijdrage. Dit maakt de opleidingsovereenkomst ook nog flexibel en op maat gemaakt voor jou. Binnen een jaar werk je als vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en kan de opleidingsovereenkomst afgerond zijn. Sneller kan bijna niet.

De voorwaarden van deelname de opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95

 • Je bent minimaal 18 jaar.
 • Je bent in bezit van een Nederlands rijbewijs B
 • Je doorstaat een medisch keuring. Deze wordt verzorgd op locatie van onze opleider.
 • Je kunt in bezit komen van een Verklaring Omtrent Gedrag.
 • Je bent fysiek in orde en in staat om alle bovenstaande logistieke functies uit te voeren.
 • Je bent fulltime en exclusief beschikbaar voor WerkCentrale Nederland.
 • Je bent in bezit van eigen vervoer.

De opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95

Dit is het traject en de volgorde van de opleiding.

De proefles

De opleiding start met een proefles van anderhalf à twee uur. Tijdens de proefles stelt de instructeur jouw huidige rijvaardigheidsniveau en leersnelheid vast. Daarna krijg je een advies over het pakket dat het meest aansluit bij jouw rijvaardigheid.

De theorie

De theorie bestaat uit drie onderdelen en dat is Vakbekwaamheid deel 1 (RV1), Vakbekwaamheid deel 2 (V2C) en Vakbekwaamheid deel 3 (V3C). De theorielessen worden bij voorkeur en afhankelijk van de coronamaatregelen klassikaal gegeven. Per onderdeel doe je examen.

 • Vakbekwaamheid deel 1 (RV1) bestaat uit verkeer en techniek.
 • Vakbekwaamheid deel 2 (V2C) bestaat uit administratie, veiligheidsaspecten, het imago van het beroep en de markt van het goederenvervoer.
 • Vakbekwaamheid deel 3 (V3C) toetst de kennis van de vervoersadministratie.

Ben je in bezit van de drie theoriecertificaten dan kunnen jouw praktijklessen starten.

De praktijk

Je hebt de theoriecertificaten behaald en je gaat nu de vrachtwagen op. Dat is toch het leukste deel van de opleiding. Je rijdt met een instructeur in blokken van twee à drie uur per les. Het aantal lesuren is afhankelijk van het advies na de proefles en de vorderingen die je maakt tijdens de rijlessen. Omdat er lange wachttijden zijn wordt het CVV-praktijkexamen snel aangevraagd.

Voor het behalen van code 95 zul je onderstaande praktijkonderdelen moeten afronden.

Praktische toets vrachtwagen

Tijdens deze toets is er aandacht voor:

 • Laden en lossen en vastzetten van lading
 • Voorkomen van criminaliteit en illegaliteit
 • Voorkomen van fysieke risico’s;
 • Invullen van een Europees schadeformulier;
 • Maatregelen bij noodsituaties.

Toets op besloten terrein

Tijdens deze toets is er aandacht voor:

 • De kandidaat is in staat aan te tonen het voertuig in verschillende situaties en bij verschillende weersomstandigheden onder controle te hebben bij het vooruit en achteruit manoeuvreren volgens aangegeven parcours.
 • Het parkeren op aangewezen plek en het rijden van bochten.

Code 95

Om in bezit te komen van code 95 dien je naast de drie theoriecertificaten ook de praktische toets vrachtwagen en de toets besloten terrein af te ronden. Als dit zo is dan ontvang je de aantekening vakbekwaamheid (code 95) op het rijbewijs en praktijkexamen.

Geslaagd!

Je kunt nu jouw rijbewijs gaan aanvragen bij de gemeente Op het nieuwe rijbewijs komt nu ook een C te staan en de cijfers 95. Gefeliciteerd! Je kunt nu ook aan het werk als vrachtwagenchauffeur.

De kosten van de opleiding vrachtwagenchauffeur rijbewijs C en code 95

De kosten van de opleiding is afhankelijk van het aantal praktijklessen en eventuele herexamens voor theorie en praktijk. Tijdens een persoonlijk gesprek zullen wij je informeren over de kosten van alle onderdelen. De kosten worden zoals eerder aangegeven door WerkCentrale Nederland betaald. Na de proefles wordt er een opleidingsovereenkomst opgesteld en kan jouw opleiding van start gaan.

De locatie van de opleider

Onze opleider is gevestigd in Hoofddorp. Vanuit deze vestiging worden de theorielessen gegeven en starten de praktijklessen.

Vragen?

Voor vragen bel je 020-4059111 of mail je naar info@wcn.nl.

Meld je aan voor deze opleiding:


Velden met * moeten worden ingevuld voor een goede verwerking van het formulier.
Vacatures per e-mail

Ontvang de nieuwste vacatures in je mailbox!

Na aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waar je kunt aangeven naar welke vacatures je op zoek bent.

Vacature in the spotlight:

Platform en Bagage medewerker

Jouw taken en verantwoordelijkheden als platform en bagage medewerker: • Laden en lossen van vliegtuigen, aanvoeren en aansluiten / bedienen van afhandelingsmaterieel, lezen van belading instructie. • Aan- en afvoeren van o.a. export- / importvracht uit / naar diverse loodsen c.q. naar de door leidinggevende aangewezen plaatsen
Regio Schiphol
Fulltime
Bij beschikbaar

HR Assistant

Wij zijn zoekende naar HR Assistant voor minimaal 32 uur/week voor een vaste baan. Een mooi bruisend bedrijf met een enorme mooie toekomst voor zich.
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Operations Manager

The experienced Warehouse Operations Manager handles the processes involved in a supply chain, liaising with a variety of parties. He/she coordinate processes to Ensure customer satisfaction. It is also required an awareness of and strategic response to external influences, such as legislation etc. The role of this manager within logistics will involve transportation, stock control, warehousing.
Regio Schiphol
Fulltime

Starter Import Schiphol

Wij zijn voor een internationaal logistiek bedrijf gevestigd op Schiphol opzoek naar een Starter Import Schiphol. Training on the job, een unieke kans. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde starter import om ons team te versterken. Van A t/m Z, alles zul je hier gaan leren!
Regio Schiphol
Fulltime

Freight Forwarder Import

Je behandelt als Freight Forwarder Import importdossiers (zowel LCL als FCL) voor onze klanten zelfstandig, tijdig en volledig van A tot Z, inclusief facturering. Hierbij zorg je voor een correcte en volledige administratie in de daarvoor bestemde systemen. Door je proactieve communicatie, sterke vakkennis en servicegerichte instelling bouw je goede relaties op met klanten, leveranciers en het bedrijf-netwerk. Daarnaast werk je nauw samen met de
Regio Rotterdam
Fulltime

Assistent Freight Forwarder Zeevracht

Als Assistent Freight Forwarder Zeevracht ondersteun je bij de operationele uitvoering van import- en exportwerkzaamheden (shipspares, resupply, zeevracht en luchtvrachtlading, etc.) volgens de richtlijnen van dit bedrijf en de wensen van de toegewijde klant.
Regio Rotterdam
Fulltime

Warehousemedewerker ploegendienst

Stap in de Schiphol wereld van logistiek en dynamiek met een boeiende kans om te werken in een warehouse als warehousemedewerker ploegendienst 24/7. Als onderdeel van het gepassioneerde team ben je de spil in het proces van efficiënte goederenstroom. In een omgeving die nooit stilstaat, bieden wij jou de mogelijkheid om jouw talenten te benutten in een uitdagende ploegendienst. Samen zorgen we voor een soepele operatie waarbij snelheid, precisie
Regio Schiphol
Fulltime

Warehouse Medewerker Luchtvracht

De Warehouse Medewerker Luchtvracht houdt zich bezig met luchtvracht werkzaamheden in het warehouse. Lossen van vrachtwagens en controleren of alle meegeleverde documentatie overeenkomt met wat geleverd is. Nadat goederen zijn gelost moeten deze worden weggezet in het Warehouse. De goederen die geleverd zijn worden geïnspecteerd op hoeveelheid en schades.
Regio Schiphol
Fulltime

Exportmedewerker Schiphol

Voor deze uitdagende en afwisselende functie zijn wij op zoek naar een Exportmedewerker, Expediteur, in hart en nieren. Je vindt het een uitdaging om logistieke vraagstukken op te lossen en als aanspreekpunt van de klant weet je het juiste advies te geven. En natuurlijk zorg je voor een correcte en tijdige afhandeling van de export luchtvrachtzendingen van A tot Z. Samen met je collega’s lever je kwaliteit en service aan de klant.
Regio Schiphol
Fulltime
In overleg

Senior Medewerker Facturatie

Hallo enthousiaste Schiphol-liefhebber, we zijn op zoek naar een Senior Medewerker Facturatie om de facturatie van onze klanten te beheren. Je komt terecht in een hecht en deskundig team.
Regio Schiphol
Fulltime
Bij beschikbaar
1 2 3 60

Open sollicitatie:

Stuur ons jouw CV en wij onderzoeken de mogelijkheden voor jou.

Klik hier voor het sollicitatieformulier


Je vindt onze vacatures ook op social media:
Certificeringen &
keurmerken:
Logo NEN4400-1
Logo Stichting Normering Arbeid
WerkCentrale
is lid van:
Logo ACN
Logo NBBU
© WerkCentrale Nederland | Privacy Statement | Algemene Voorwaarden
Top